Wastips voor kinderkleding!

Wastips voor kinderkleding!

Met kids maakt je wasmachine overuren….Die wasmand blijft maar uitpuilen. Wasmachine volproppen, deurtje dicht en wassen maar! Een kind kan de was doen, zou je denken. Met onderstaande tips wordt je was weer schoon en fris en blijven de kleren mooi. Zodat die ene leuke sweater van Little Miss Juliette straks ook nog gedragen kan worden door je jongere dochtertje, nichtje of buurmeisje.  

De tips:

  1. Juist doseren is super belangrijk. Check altijd even de dosering van de wasmiddelfabrikant. Zo voorkom je grijze smurrie op je kleding.
  2. Sorteer op kleur: donkere was, rode/roze was, lichte was, witte was. Sorteer het allemaal.
  3. Tja met al die vieze kinderkleding is een trommel zo vol. NIET DOEN! Stop de trommel niet overvol. Houd een vuistdikte ruimte boven in de wasmachinetrommel.
  4. Was regelmatig op minimaal 60°C om te voorkomen dat zeepresten achterblijven die zorgen voor een muffe geur.
  5. Elke moeder vloekt er op: bellenblaasvlekken. Deze vlekken geven hele lelijke vlekken op kleding. En het gemene is dat je deze pas ziet na het wassen. Heeft je kind met bellenblaas gespeeld, spoel de kleding goed uit met koud water en was het daarna zonder wasmiddel of wasverzachter.
  6. Inktvlekken op de kleding? Inktvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon als de vlek een nachtje in de melk heeft gestaan.

#wastips #kinderkleding #bellenblaasvlekken #inktvlekken #wassen